SomSants, la xarxa social del barri

[Article publicat a La Burxa n169 (gener 2013), escrit pel Chris i jo]

SomSants és una xarxa social pel barri de Sants. Una eina web de comunicació oberta, creada amb programari lliure i gestionada de molt aprop, per nosaltres, per tu. L’us és semblant al Twitter; pots enviar missatges petits explicant què estàs fent, contestar altres missatges, citar reunions i esdeveniments, compartir fitxers i enllaços, etc.

SomSants neix de l’observació de que les llistes de correu que normalment fem servir no promouen la difusió ni conviden a la participació: el que es desenvolupa a cada grup queda aillat de la feina que es fa en els altres. Una xarxa social com SomSants és un complement natural de les llistes de correu, ja que presenta la informació en un format accessible per a tothom, fent que els missatges arribin més lluny, enriquint el teixit associatiu, col·laboratiu i social del barri i evitant a més a més convertir les nostres dades en mercaderia a les mans de xarxes comercials com ara Facebook, Twitter o Tuenti.

Entra-hi ara i dóna un cop d’ull al que es mou pel barri! No cal registrar-s’hi per a llegir la informació, però si ho fas en podràs publicar, subscriure’t a les actualitzacions d’altres, treballar en grup, enviar missatges privats, etc. Uneix-t’hi!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *